Werkwijze

Onze WerkwijzeAl tijdens je zwangerschap, rond de zevende maand, nemen wij contact met je op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Dit kennismakingsgesprek wordt ook wel ‘de intake’ genoemd.
De intake biedt jou, en eventueel je partner, genoeg ruimte om vragen te stellen en jullie wensen kenbaar te maken. Daarnaast wordt tijdens het intakegesprek de eerste indicatie voor het aantal kraamzorguren waar je recht op hebt vastgesteld. Dit doen we met behulp van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP).
Naast ons advies en informatie over de bevalling en de kraamtijd ontvang je ook een kraamdossier.

In Nederland heb je de keuze om thuis of in het ziekenhuis te bevallen. Tijdens de consulten met je verloskundige kun je aangeven waar je voorkeur naar uit gaat. Is het dan eindelijk zo ver, laat het ons dan weten want onze kraamverzorgsters willen graag op tijd bij je bevalling aanwezig zijn om jullie optimaal te kunnen ondersteunen.

Als je bevalling thuis plaatsvindt kun je ons (laten) bellen nadat de verloskundige gebeld is. Als de verloskundige aangeeft dat er daadwerkelijk bevallingsassistentie nodig is, bel je ons voor de tweede keer en kan onze kraamverzorgende meteen naar jullie toe komen.

In je kraamtijd wil je vooral genieten van je baby en herstellen van de bevalling. Onze kraamverzorgende helpt je hierbij, ze geeft adviezen, tips en begeleiding bij de verzorging.
Je kunt bij haar terecht voor praktische zaken zoals borstvoeding, slaaphouding, huilgedrag en dag- en nachtritme. Ze beoordeeld met een deskundig oog de gezondheid van jou en je kindje en rapporteert dit in het zorgdossier.
Wil je weten wat onze kraamverzorgende precies doet? klik dan hier.

Na afloop van je kraamtijd is het mogelijk dat je een nota van de eigen bijdrage ontvangt. Deze ontvang je enkel wanneer je zorgverzekeraar de eigen bijdrage niet vergoedt.
Om hier zeker van te zijn kun je dit van tevoren navragen bij je zorgverzekeraar.